"Ақмола облысы білім басқармасының Ерейментау ауданы бойынша білім бөлімі  Ерейментау қаласы №3 жалпы орта білім беретін мектеп"  Коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение  "Общеобразовательная школа №3 города Ерейментау отдела образования по Ерейментаускому району управления образования Акмолинской области"

СоцСети

   

Күнтізбе


«    Желтоксан 2024    »    
ДсCcБрСрЖмСбЖк
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

"Бауырсақ фестивалі"

15.03.2017

Бауырсақ - Қазақтың ұлттық тағамы.

Бауырсақ –бидай ұнын ашытып, әртүрлі

үлгіде жасап, майға пісіреді. Қазақтың той, мереке дастарқанында міндетті түрде бауырсақ болуға

тиісті. Ыстық бауырсаққа сары май жағып жесең, өте дәмді.

Бауырсақ қырғыз, татар, башқұрт, ноғайларда да кездеседі.

Үй бауырсағы .Дәмді бауырсақ үшін керек заттар: сұйық май, 1 жұмыртқа, қаймақ, ұн, құрғақ ашытқы, жылы су, қант және тұз. Қаймақты ашыған айран немесе майонезбен алмастыруға болады. Негізінен

бауырсақтар әр өңірде әртүрлі жасалынады. Мысалы, үлкен, домалақ, ішіндегі

қамыры мол, сыртқы түсі аппақ бауырсақтар пісіріледі, олардан кішірек, жақсылап

қуырылған қып-қызыл өріктей бауырсақтар пісіріледі, іші қуыс домалақ сары бауырсақтар,

кіп-кішкентай тіске салғанда қыртылдап беретін ши бауырсақтар, төрт бұрыш

пішінді ішінде қамыры мол сары бауырсақтар, төрт бұрышты жалпақ бауырсақтар

тағы басқа түрлі бауырсақтар кездеседі.

Просмотров: 535


Добавить комментарий



Включить данные в подпись

Текст